Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Heiligenbeeldenmuseum - Vorden

Museum

Beschrijving

"Heiligenbeeldenmuseum", een initiatief van een groep vrijwilligers die in 1999 een waardevol neogotisch kerkgebouw hebben behoed voor de ondergang; toen immers moest de stijlvolle Antonius van Paduakerk op de Kranenburg de deuren sluiten.
De Kranenburg dreigde haar kerk te verliezen, maar de vrijwilligers staken hier een stokje voor !

Duizenden bezoekers wisten in de afgelopen jaren de weg te vinden naar het "Heiligenbeeldenmuseum" om hier de wijding en devotie van de wereld van de heiligen en hun beelden te aanschouwen. De nadruk ligt op behoud en presentatie van rooms-katholiek erfgoed. Eind 2008 is aan het museum de officiële museumregistratie verleend.

In de kerstperiode wordt een grote tentoonstelling van kerstgroepen en kerststallen ingericht met een jaarlijks wisselende collectie, waarbij verzamelaars, verenigd in de “Vrienden van de Kerstgroep” veelal een belangrijke rol vervullen.

Thematentoonstelling

Deze tentoonstelling staat in het teken van de 100ste sterfdag van Pierre Cuypers in zijn oudste Cuyperskerk.
Petrus Josephus Hubertus Cuypers was een Nederlands architect. Zijn naam wordt vaak in één adem genoemd met het Rijksmuseumgebouw en het Centraal Station, beide in Amsterdam. Cuypers was echter in de eerste plaats een architect van kerken. Hij ontwierp meer dan 100 kerken, waarvan er ongeveer 70 werden gebouwd. Een van die kerken is de Antonius kerk van Kranenburg. Dit is de oudste nog bestaande Cuypers kerk en het op één na oudste ontwerp. Ook met een aantal andere gebouwen heeft Cuypers zijn stempel op het kerkdorp Kranenburg gezet.

Eenmaal per jaar, vanaf 1 april t/m/ 30 oktober, wordt een thematentoonstelling ingericht en vanaf 6 december t/m de eerste zondag na driekoningen is er de inmiddels traditionele kerstgroepententoonstelling.

Openingstijden 2021:

Vanaf 1 april tot en met 31 oktober iedere dag, behalve 's maandags, geopend van 12.00 tot 17.00 uur, o.a. met de thematentoonstelling.
Op 2de paasdag en 2de pinksterdag ook geopend.
Betalen per PIN is mogelijk.

Toegangsprijs

De toegangsprijs € 6,00 per persoon
kinderen t/m 12 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang
Museumkaart geldig
Voor groepen van minder dan 20 personen, extra voor gidsbegeleiding € 15,00. Groepen alleen op afspraak. Kijk voor meer info op onze website.

Eigenschappen

Geschikt bij slecht weer
Rustig
Groepen toegestaan

Contactgegevens en locatie

Ruurloseweg 101
7251 LD  Vorden
Telefoon:   0575-556757