Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Nederlands Steendrukmuseum - Valkenswaard

Museum

Beschrijving

Ontdek het Nederlands Steendrukmuseum Altijd al willen weten hoe reclameposters en boekillustraties vroeger werden gemaakt? Of nieuwsgierig hoe de lithografie nu eigenlijk werkt? Kom dan naar het Nederlands Steendrukmuseum en ontdek het ontstaan en de ontwikkeling van onze beeldcultuur. Door de ontdekking van de steendruktechniek in 1798 werd het mogelijk om snel, massaal en voordelig afbeeldingen te maken. Een ware revolutie in de drukkunst! En een ontdekking die nog steeds springlevend is: de offsetdruk en zelfs de microchip waren er zonder deze uitvinding niet gekomen.

Het museum houdt dit bijzondere ambacht levend, toont de techniek én heeft een schat aan kunstlitho’s vanuit de vaste collectie en in wisselexposities. Doe samen met je kinderen een speurtocht of kijk hoe de drukker een echte litho drukt.

Alphonse Mucha, Meester van de Art Nouveau

Van 2 juni t/m 27 september 2020 pakt het museum uit met de bijzondere expositie Alphonse Mucha, Meester van de Art Nouveau. Ruim een eeuw geleden veranderde Alphonse Mucha de kunst voorgoed. Rond 1900 lanceert hij zijn eigen stijl in Parijs. Met zijn innovatieve litho uit 1894 voor Sarah Bernardt wordt Mucha direct beroemd. Zijn werken met sierlijke lijnen, weelderige motieven en sensuele vrouwen groeien uit tot iconen van die tijd. Le Style Mucha wordt synoniem voor de Franse Art Nouveau en vooral de Mucha-vrouw, femme fleur of femme fatale, wordt een begrip. Daarnaast schreef en illustreerde Mucha boeken. Een dwarsdoorsnede van zijn spraakmakende, lithografische werk is deze zomer te zien in het Nederlands Steendrukmuseum. De expositie is een enorm succes. Om verzekerd te zijn van een plekje wordt geadviseerd vooraf te reserveren. Dat kan eenvoudig via de website van het museum.

Tip! Beleef zijn prachtige werken met de Mucha audiotour van izi.TRAVEL. Download de app vooraf thuis en luister naar de mooie verhalen via je eigen smartphone. Of neem deel aan een van de andere activiteiten. Bekijk het gehele programma op de website van het museum. #ontdekmucha

Nederlands Steendrukmuseum, Oranje Nassaustraat 8c in Valkenswaard. Tickets, programma en meer info: www.steendrukmuseum.nl.

Eigenschappen

Kindvriendelijk
Geschikt bij slecht weer
Rustig
Groepen toegestaan

Contactgegevens en locatie

Oranje Nassaustraat 8c
5554 AG  Valkenswaard
Telefoon:   040-2049841