Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Museum Speelklok - Utrecht

Museum

Beschrijving

Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over de verhalen achter alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels. Hoor de instrumenten live spelen tijdens de Muzikale Tour die ieder uur plaatsvindt, of ga zelf op onderzoek uit in de Museum Expeditie. Orgelaapje Toon neemt de kinderen mee op speurtocht door het museum en laat ze zelf muziek componeren, programmeren en spelen. Je beleeft het in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland!

Muzikale Rondleiding

Het hele jaar door kunnen alle bezoekers van het museum mee met de gratis Muzikale Rondleiding die ieder uur in het museum wordt gegeven. Tijdens de rondleiding wordt er door enthousiaste rondleiders meer verteld over de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten die behoren tot de vaste collectie van Museum Speelklok. Naast de vaste opstelling biedt het museum de bezoekers ook wisselende tentoonstellingen aan, die het interessant maken om in de toekomst nog eens een bezoek te brengen. Kortom, het museum biedt je ook met slecht weer een vrolijk dagje uit!

Voor kinderen

In het museum zijn er heel veel leerzame en vrolijke activiteiten waarin de kinderen centraal staan. Zo heeft Museum Speelklok een speurtocht voor kinderen. Aan de hand van een “Toonkaart” speuren de kinderen op een actieve manier het hele museum af en componeren ze het lievelingsliedje van orgelaapje Toon in de Muziek Fabriek.

Eigenschappen

Max 127 personen
Kindvriendelijk
Geschikt bij slecht weer
Rustig
Rolstoelvriendelijk
Groepen toegestaan
Geschikt voor feesten

Contactgegevens en locatie

Steenweg 6
3511 JP  Utrecht
Telefoon:   030-2312789