Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Museum Soest - Soest

Museum

Beschrijving

Het Museum Soest is gevestigd in een voormalig klooster wat de naam droeg “Huize St Jozef”. De inwijding van “Huize St Jozef” vond plaats op 15 september 1869. Het museum Soest is ondergebracht in een stichting die de naam draagt “Stichting Oud Soest”.
De stichting heeft onder andere ten doel het bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van de Gemeente Soest (Soest en Soesterberg).

Museum

In het museum zijn vaste exposities ondergebracht zoals bijvoorbeeld een stijlkamer, een wagenmakerij, het kerkelijk leven in Soest en Soesterberg, vele oude ambachten, een schoolklasje, een winkeltje, schoolplaten-prenten en geïllustreerde boeken van de wel bekende heer Isings en niet te vergeten het spreukenhuisje.
Daarnaast zijn er in het museum nog eens vele gebruiksvoorwerpen te bewonderen die we alleen nog maar kennen uit grootmoeders tijd. Het museum geeft een duidelijk beeld van werken en wonen in Soest en Soesterberg. Ook zijn er voor een ieder veel herkenbare zaken uit de eigen omgeving.
Naast de vaste exposities zijn er regelmatig wissel exposities te bewonderen.
De wissel exposities hebben steeds een eigen thema.

Wisselexposities vanaf 12 november 2021

De schilderijen van Cor Kaspers.
Zijn naam is Cor Kaspers, autodidact, geboren in 1947 opgegroeid en getogen in een echte Amersfoortse volkswijk grenzend aan een bosrijke omgeving en polderlandschap. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in de natuur en alles wat daarmee te maken heeft.

De schilderijen van Carla Leber
Al sinds haar kinderjaren heeft ze al creatief bezig willen zijn, maar dat ging over toen ze tiener werd en andere belangstellingen kreeg. Later nam ze er de tijd niet meer voor en was meer bezig met werk en opleidingen tot een aantal jaar geleden dat ze op een dag besloot schilderlessen te gaan volgen. Sindsdien heeft de magie van schilderen haar nooit meer losgelaten.

De kerststalletjes van Gerdie Bade
Sinds 1997 is Gerdie Bade begonnen met het verzamelen van kerststallen. Onder twee voorwaarden: klein en met een dak, vertelt ze altijd. Maar wanneer ze er één - na lang zoeken in een land – vindt die geen stal of dak boven de heilige familie heeft - ook wel een kerstgroepje genaamd - koopt ze die ook. Vooral als ze in een land is waar het christendom niet groot is.

De beren van Thea Oskam, Julie van Lith en Toos Keuning.
Drie dames met een passie voor beren.

Een teddybeer is niet voor niets het meest geliefde speelgoed of verzamelobject en wordt vaak al bij de geboorte van een kind gegeven. De teddybeer wordt ook voor veel doeleinden ingezet. Denk maar eens aan de teddybeer die aan kinderen wordt gegeven door hulpverleners; de beer biedt troost en veiligheid in zo'n situatie. Ze helpen mensen vaak om door moeilijkere perioden heen te komen. Het gebeurt ook regelmatig dat een teddybeer, die vele jaren is weggestopt, tevoorschijn komt en een opknap- of schoonmaakbeurt nodig heeft, waarna zijn baasje weer helemaal gelukkig is.

Openingstijden

Iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur.
Groepen zijn altijd van harte welkom maar dan wel even op afspraak.

Entreeprijzen:

Bezoekers tot en met 12 jaar € 1,-
Bezoekers 13 jaar en ouder € 5,-
Voor groepen met minder dan 10 personen wordt er toch een entree gerekend van minimaal € 50,--.
Voor overige prijzen zoals verhuur e.d. zie onze website.

Het museum heeft voldoende toiletten (dames en heren) , heeft een lift, heeft een invalidentoilet en twee rolstoelen. De rolstoelen kunnen zonder kosten gebruikt worden.

Voor jubilea, het vieren van een verjaardag en recepties is het huren van de grote zaal mogelijk. De maximum capaciteit van deze zaal is 50 a 60 personen. Aantal hangt af van de activiteit.
Dit ook op afspraak.

Eigenschappen

Kindvriendelijk
Geschikt bij slecht weer
Rustig
Rolstoelvriendelijk
Groepen toegestaan
Geschikt voor feesten

Contactgegevens en locatie

Steenhoffstraat 46
3764 BM  Soest
Telefoon:   035-6023878