Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Museum Soest - Soest

Museum

Beschrijving

Het Museum Soest is gevestigd in een voormalig klooster wat de naam droeg “Huize St Jozef”. De inwijding van “Huize St Jozef” vond plaats op 15 september 1869. Het museum Soest is ondergebracht in een stichting die de naam draagt “Stichting Oud Soest”.
De stichting heeft onder andere ten doel het bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van de Gemeente Soest (Soest en Soesterberg).

Museum

In het museum zijn vaste exposities ondergebracht zoals bijvoorbeeld een boerenwoonkamer met slaap- en kinderkamer en een keuken, een wagenmakerij, het kerkelijk leven in Soest en Soesterberg, vele oude ambachten, een schoolklasje anno 1910, een winkeltje, schoolplaten-prenten en geïllustreerde boeken van de wel bekende heer Isings en niet te vergeten het spreukenhuisje.
Daarnaast zijn er in het museum nog eens vele gebruiksvoorwerpen te bewonderen die we alleen nog maar kennen uit grootmoeders tijd. Het museum geeft een duidelijk beeld van werken en wonen in Soest en Soesterberg. Ook zijn er voor een ieder veel herkenbare zaken uit de eigen omgeving. Ook bezit het museum een uitgebreide expositie over het Koninklijk Huis met een maquette van paleis Soestdijk (breedte 3,90 m) met een miniatuur van De Naald die recht tegenover het paleis staat. Naast de vaste exposities zijn er regelmatig wissel exposities te bewonderen. De wissel exposities hebben steeds een eigen thema.

Openingstijden

Iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur.
Groepen zijn altijd van harte welkom maar dan wel even op afspraak.

Entreeprijzen:

Bezoekers tot en met 12 jaar € 1,-
Bezoekers 13 jaar en ouder € 6,-
Voor groepen (met b.v. een rondleiding) met minder dan 10 personen wordt er toch een entree gerekend van minimaal € 60,--.
Voor overige prijzen zoals: koffie en thee en verhuur e.d. zie onze website www.museumsoest.nl
Het museum heeft voldoende toiletten (dames en heren), heeft een lift, heeft een invalidentoilet, een rolstoel en een rollator. De rolstoel en de rollator kunnen zonder kosten gebruikt worden. Ook zijn er lockers voor het opbergen van uw tas.

Voor jubilea, het vieren van een verjaardag en recepties is het huren van ruimten mogelijk. De maximum capaciteit van deze ruimten is 50 a 60 personen. Aantal hangt af van de activiteit. Dit ook op afspraak.

Eigenschappen

Kindvriendelijk
Geschikt bij slecht weer
Rustig
Rolstoelvriendelijk
Groepen toegestaan
Geschikt voor feesten

Contactgegevens en locatie

Steenhoffstraat 46
3764 BM  Soest
Telefoon:   035-6023878