Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Waterlandsmuseum de Speeltoren - Monnickendam

Museum

Beschrijving

Bezoek Waterlandsmuseum de Speeltoren
Zo'n 10 autominuten ten noorden van Amsterdam ligt Waterland. Een gemeente waar historie, cultuur en natuur naadloos in elkaar overgaan en waar je fantastisch kunt wandelen, fietsen en varen tussen water en weiland. In Waterlandsmuseum de Speeltoren, in het hart van het historische Monnickendam, kom je veel meer te weten over deze bijzondere plek in de regio Laag Holland.

Tijdens een bezoek aan Waterland is Waterlandsmuseum de Speeltoren je startpunt. Hier zie, hoor én beleef je wat je tijdens de rest van je verblijf in Waterland zelf met je zintuigen waarneemt. Het museum vertelt over het unieke veenweidelandschap en de strijd tegen het water. Over de functie van Monnickendam en de belangrijke gebeurtenissen door de eeuwen heen. En over de ambachten en vondsten die kenmerkend zijn voor Waterland. Bovendien is er een regelmatig wisselende expositie in de Kunstzaal en is er voor kinderen een eigen Juniorzolder vol ontdekkingen en een leuke speurtocht door het hele museum.

Helemaal bovenin de toren vind je de spectaculiare Carillonzaal die tot de verbeelding spreekt. De zaal zoomt op een interactieve manier in op de techniek, waardoor de eeuwenoude Speeltoren al jaren fungeert als baken in de tijd. Op speelse wijze leer je hoe het carillon te bespelen is en er wordt ingegaan op de techniek die voor het oog verborgen is. Tot in detail ontdek je de geheimen van de klokken en hoe ze tot leven komen. Een uniek museum over Waterland, de historie en het meest valse carillon ter wereld. Ga naar www.despeeltoren.nl voor informatie, openingstijden en tarieven.

Eigenschappen

Kindvriendelijk
Geschikt bij slecht weer
Rustig
Rolstoelvriendelijk
Groepen toegestaan
Goedkoop
Gratis parkeren

Contactgegevens en locatie

Noordeinde 2-4
1141 AM  Monnickendam
Telefoon:   0299-652203