Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Zwerfsteneneiland Maarn - Maarn

Kamperen

Beschrijving

Komt u gezellig een keer voor een bezoek aan ons mooie Zwerfsteneneiland in de Zanderij te Maarn.
Je loopt er door een prachtig natuurgebied van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug! Beboste oevers, moeraszones, een uitgestrekte waterplas met kwelwater, bijzondere flora & fauna, met middenin het Zwerfsteneneiland. Op het eiland zorgen bokken van het Hollandse Landgeit-ras voor duurzaam onderhoud.

Zo idyllisch als het nu is, was het vroeger zeker niet. De voormalige zandafgraving werd het afvalputje van de regio en was jaren lang een rangeerterrein van de NS (1918). Het eerste graafwerk in de Maarnse Zanderij vond plaats halverwege de negentiende eeuw voor aanleg van de spoorlijn Amsterdam - Arnhem. Tijdens het graven werden honderden grote zwerfkeien aangetroffen. Deze werden met zand bedekt als fundatie voor het rangeerterrein. Rond 1995 werd de geologische én historische waarde van een grote groep keien bepaald, o.l.v. geoloog Wim Hoogendoorn, en werd besloten dat deze keien als Aardkundig Monument voor ons nageslacht bewaard moest blijven.

WIJ VERTELLEN U GRAAG alles over de historie en geologie van deze bijzondere plek.

Het eiland is standaard gesloten. Er wonen 2 bokken op het eiland om de begroeiing bij te houden …. ons duurzaam onderhoudsteam Pjotter & RobertJan!

Het eiland is als volgt te bezoeken;

MAANDRONDLEIDING

Wij verzorgen elke eerste zaterdag van de maand, om 11.00 uur, een gratis rondleiding op ons mooie Zwerfsteneneiland in de Zanderij te Maarn. Deze gaat door bij een minimum aantal aanmeldingen van 6 personen. Aanmelden kan tot 2 dagen voor de rondleiding via zwerfsteneneiland@studiomirjam.nl

RONDLEIDING OP AFSPRAAK / BEDRIJFS-/FAMILIE-UITJE

Op een ander tijdstip (op afspraak) kunnen wij ook privé rondleidingen verzorgen. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en de kosten bedragen € 4,00 p.p. (minimaal € 40,00 per groep), welke contant (gepast) betaald kunnen worden na afloop van de rondleiding. Bij een grote bijeenkomst is vooraf overmaken via bankbetaling ook mogelijk, incl. Nota zonder btw.

Tevens kunnen wij een geheel programma voor familie-, vrienden-, bedrijfs-bijeenkomsten, kinderfeestjes etc. verzorgen met diverse leuke, interessante activiteiten incl. naar wens verzorgde catering. U kunt hiervoor contact met ons opnemen voor het bespreken van ‘wens & mogelijkheid’.

Een paar voorbeelden, i.c.m. of geheel los van, het Zwerfsteneneiland:
• Ultiem ontploeteren
… met gewenste hoeveelheid actie/ontspanning, midden op de schitterende Utrechtse Heuvelrug!
De rondleiding op het Zwerfsteneneiland met aansluitend een mooie leerzame wandeling, o.l.v. Gids Peter Enter (geboren, getogen en nog steeds woonachtig in de prachtige bossen van Stameren-Maarn), naar een sfeervolle huiselijke omgeving, voor een luxe maaltijd. Bij mooi weer mogelijkheid voor een duik in het zwembad en gezellig bijkletsen. Bij regen/kou gezellig rond de open haard. Voor de liefhebbers kunnen er div. (sport)activiteiten ingezet worden.
Kortom; een heerlijke, actieve, maar ook voldoende ontspannende buitendag, in het hart en op het topje van de Utrechtse Heuvelrug. *)

• Kinderfeest met div. Spel- & Creatieve elementen op en rond het Zwerfstenen-eiland Maarn. *)

• Familie-, bedrijfs-, vrienden-uitje op maat gemaakt! *)

*) Alles mogelijk inclusief geheel verzorgde catering naar wens. Het zal u en uw gasten aan niets ontbreken!

Naast deze voorbeelden zijn er nog tal van programma ideeën voor UW heerlijke uitje in de prachtige bosrijke omgeving van het Zwerfsteneneiland Maarn!
Het is ook mogelijk een rondleiding op diepere Geologische kennis te boeken, wij nodigen dan een deskundige gids daarvoor uit, die naast de rondleiding van Peter Enter, dieper met u ingaat op de Geologische waarden en afkomst van de stenen, die op het Aardkundig Monument liggen.

BOEK

Wij hebben een mooi boek over de historie en natuurwaarden van de Maarnse Zanderij en het Zwerfsteneneiland. Dit kan na de rondleiding desgewenst gekocht worden. Kosten € 5,00.
Ook is dit te bestellen via zwerfsteneneiland@studiomirjam.nl
Na overmaking van € 10,00 (incl. verzendkosten) wordt het boek dan naar u toe-gezonden.

Neem vrijblijvend contact op voor overleg en info;
zwerfsteneneiland@studiomirjam.nl

Heel graag tot ziens in Maarn!
Groene groeten,
Peter & Mirjam
Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland

Eigenschappen

Max 25 personen
Kindvriendelijk
Tienervriendelijk
Rustig
Groepen toegestaan
Gratis parkeren
Bos dichtbij

Contactgegevens en locatie

Bergweg
3951 RB  Maarn
Mobiel:   (06)13714430