Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Dekema State - Jelsum

Bezienswaardigheid

Beschrijving

Dekema State is een klein landgoed op fietsafstand van Leeuwarden.
Net als veel andere Friese staten is Dekema State gegroeid uit een eenvoudig rechthoekig verdedigbaar steenhuis: een stins.
De naam Dekema is afkomstig uit de zestiende eeuw toen een familie met deze naam het landgoed bewoonde. De laatste familie die op Dekema State woonde (tot 1996) is de familie van Wageningen.
Huis en tuin vormen samen tegenwoordig een eeuwenoude adellijke oase waar de tijd even stil is blijven staan. Het gebouw met zijn dikke muren, de schietgaten in de kelder en leuke hoekjes laten je van alles ontdekken over vroeger.
Er zijn onder de vloer bijzondere ornamenten gevonden uit de zestiende eeuw die worden tentoongesteld op de zolder van het huis.
In het huis kun je ronddwalen langs de inrichting zoals die bij een voorname Friese familie rondom 1930 geweest zou kunnen zijn. Portretten, meubels en andere voorwerpen soms wel uit de veertiende eeuw, geven je het gevoel alsof je zelf een stapje terugdoet in de tijd.

Ook kunt u een wandeling maken in de prachtige tuin met in het voorjaar de stinzenplanten.

Openingstijden:Kijk voor meer actuele openingstijden en meer informatie op onze website of neem telefonisch contact met ons op, 058 257 00 20.

Eigenschappen

Kindvriendelijk
Geschikt bij slecht weer
Rustig
Groepen toegestaan
Geschikt voor feesten
Gratis parkeren

Contactgegevens en locatie

Dekemawei 5
9057 LC  Jelsum