Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Info Centrum Vechtdal - Gramsbergen

Museum

Beschrijving

Het Info Centrum Vechtdal is bij uitstek geschikt als startpunt voor uw tocht door de omgeving. In de museumwinkel vindt u uitgebreide informatie over de activiteiten en bezienswaardigheden van dit fraaie riviergebied. Onder het genot van een kopje koffie kunt u op uw gemak een fiets- of wandelroute uitstippelen. Met de nieuw verworven schat aan informatie bent u klaar om op pad te gaan.
Het Info Centrum Vechtdal is er voor alle leeftijden Ook de allerkleinsten zullen zich hier uitstekend vermaken. Het Info Centrum Vechtdal is een kijk en doe museum voor het hele gezin. Een bezoek is niet alleen leerzaam. Jong en oud kunnen hier door het afwisselende, actieve programma enkele aangename uurtjes doorbrengen.

Streekmuseum

In het streekmuseum, dat is gevestigd in het Info Centrum Vechtdal, is een permanente expositie met als rode draad de rivier de Vecht.
Op de bovenverdieping van het museum worden exposities met wisselende thema’s gehouden. In de filmzaal is de film “De Vecht van Bron tot Monding” te zien.
Op ontdekkingstocht langs de “groene rivier”.
Bent u toe aan een actieve vakantie van hoge kwaliteit in een prachtige natuur? Gaat u dan op ontdekkingstocht door het Vechtdal.

Rondleidingen

Bent u in een museum wel eens de weg kwijt? Of zou u net iets meer willen weten over een bepaald onderwerp? Dat kan in het Info Centrum Vechtdal. Dagelijks verzorgen wij rondleidingen zodat u op een adequate manier kennis kunt maken met de rivier de Vecht en al haar vondsten en facetten! Bel wel even voor een afspraak.

Stadswandeling

Speciaal voor liefhebbers van oude karakteristieke panden en de rijke geschiedenis is een stadswandeling uitgezet. Deze 30 minuten durende wandeling brengt u op de mooiste pittoreske plaatsjes van het kleine stadje aan de Vecht! In de winkel van het Info Centrum zijn routes verkrijgbaar. Ook kunt u onder leiding van een gids door de geschiedenis van Gramsbergen lopen. (groepen vanaf 8 personen) zie onze arrangementen

Vaartocht met Vechtezomp

Grensoverschrijdende vaartochten op de Overijsselse Vecht in een historische Vechtezomp met maximaal 25 personen; eventueel max. 50 personen met 2 zompen (historische platbodems).
Groepen kunnen de hele boot reserveren.
Ideaal voor uw jaarlijkse personeelsuitje, familiereünie, buurtactiviteit of huwelijk. Meer informatie info@vechtezomp.nl

Trouwlocatie

In het auditorium van het Info Centrum worden sinds 1 januari 2001 huwelijken voltrokken. Omgeven door historische weelde worden mensen in de echt verbonden. Ook kan de Vechtezomp ingezet worden voor uw huwelijk. Heeft u hierin interesse? Of wilt u eens kijken hoe trouwen in Gramsbergen er aan toe gaat? Neem dan contact op met de gemeente Hardenberg: telefoon 140523

Openingstijden:

Het Info Centrum Vechtdal is het hele jaar (met uitzondering van feestdagen) geopend op:
Maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00 uur en zaterdag van 10:00 – 16:00 uur.
(in de periode oktober t/m maart is het museum op maandag gesloten.)

Eigenschappen

Kindvriendelijk
Geschikt bij slecht weer
Rustig
Rolstoelvriendelijk
Groepen toegestaan
Geschikt voor feesten
Goedkoop
Gratis parkeren

Contactgegevens en locatie

Meiboomplein 4
7783 AT  Gramsbergen
Telefoon:   0524-561639