Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

De Kruidhof hortus van Fryslân - Buitenpost

Tuinen, Kunsttuinen

Beschrijving

De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost, liggend aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden, is de enige hortus van Fryslân en herbergt de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa. In de zeventien verschillende thematuinen kunt u uw hart ophalen, want alle zintuigen komen aan bod. Zo vindt u onder meer een Varenhof, een Muziektuin, een Kloostertuin en een Fruithof met meer dan 150 soorten bijzondere appel- en perenrassen.
Loop ook eens de bijenroute door de 17 thematuinen die je leidt langs planten en kruiden die heel geschikt zijn om je eigen tuin bij-vriendelijk aan te leggen. Ook een bijenstal met verschillende bijenkasten, levensgrote insectenhotels en een bio diverse beplanting maken dat de botanische tuin een paradijs voor bijen en andere insecten is.

VerkooptuinIn onze uitgebreide Verkooptuin hebben we een groot aanbod aan kruiden, fruitbomen, groenteplanten, heesters en andere bijzondere vaste planten. Wij voorzien u graag van advies.

BezoekerscentrumIn ons bezoekerscentrum vindt u veel informatie over de tuinen, maar ook over het Nationaal Landschap De Noardlike Fryske Wâlden waaraan de hortus grenst. Daarnaast is onze museumwinkel gevuld met producten uit de regio, bieden we alles rondom tuinieren aan, hebben we een mooi assortiment verzorgingsproducten en zijn er prachtige tuin accessoires te koop.

De EettuinIn De Eettuin of op het terras, met uitzicht op de tuin, is het heerlijk toeven. Hier kun je genieten van huisgemaakte en biologische producten. Natuurlijk wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de producten uit de tuinen.
Ook voor een familiefeest, een bruiloft of een personeelsuitje is de locatie uitermate geschikt.
Zowel de Verkooptuin, het bezoekerscentrum als De Eettuin zijn gratis te bezoeken.

Natuurlijke SpeeltuinKinderen kunnen heerlijk spelen in de prachtige natuurlijke speeltuin met veel zand en water. Ook is het leuk om de tuinen te verkennen. Dit kan bijvoorbeeld met de gratis educatieve speurtocht, waarbij kinderen samen met mascotte 'Hotse' op zoek gaan naar de verborgen letters in de tuinen.

Met het toegangsbewijs voor De Kruidhof kunt u ook het IJstijdenmuseum bezoeken. Hier vindt u op een beeldende manier informatie over de laatste IJstijd in Nederland.

In het seizoen worden verschillende markten en workshops georganiseerd.

De Kruidhof en het IJstijdenmuseum zijn geopend van medio april t/m medio oktober 2023.

Eigenschappen

Kindvriendelijk
Rustig
Rolstoelvriendelijk
Groepen toegestaan
Geschikt voor feesten
Goedkoop
Gratis parkeren
Huisdieren toegestaan

Contactgegevens en locatie

Schoolstraat 29b
9285 NE  Buitenpost
Telefoon:   0511-541253