Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Reptielenhuis De Aarde - Breda

Dierentuin

Beschrijving

Slangen, hagedissen en meer bij Reptielenhuis De Aarde in Breda.

Ontdek de wereld van de reptielen!

Reptielenhuis De Aarde is een kleine dierentuin, gespecialiseerd in reptielen, leuk voor iedereen die slangen, schildpadden, krokodilachtigen en hagedissoorten van dichtbij wil bekijken. En wat nog leuke is: je mag sommige dieren zelfs vasthouden en aaien!

Het reptielenhuis is uniek in Nederland omdat het de enige dierentuin is met vrijwel alleen reptielen. Ze zitten hier trouwens niet in krappe hokjes of bakjes, maar bevinden zich in grote, schone en diervriendelijke verblijven met veel glas waar ze de ruimte hebben. De verblijven zijn ook nog eens natuurgetrouw ingericht en aangekleed: tropische (kunst)planten, mooie houtstukken, lianen enzovoort. Je stapt echt even in een andere wereld! Informatie over de verschillende dieren staat op bordjes, maar je kunt ook rondgeleid worden op afspraak.

Persoonlijke aandacht

Wat ook opvallend is, is de persoonlijke aandacht voor de bezoekers. Ze kunnen vragen stellen aan de dierenverzorgers, zodat het bezoek nóg completer en leerzamer wordt. De verzorgers lopen de hele dag rond om informatie te geven en een praatje te houden.

Kinderfeestjes

Vier je verjaardag tussen echte krokodillen, slangen, schildpadden en nog veel meer spannende reptielen zodat jouw kinderfeest een onvergetelijke dag wordt.
Bij aankomst worden jullie opgevangen door de dierverzorger en naar jullie feesttafel gewezen. Daar kan er gezongen worden en de cadeautjes worden uitgepakt. Terwijl de kinderen alle dieren aan het bekijken zijn worden zij een aantal keer door de dierverzorger bij elkaar geroepen om iets leuks te gaan doen. De kinderen kunnen dan zien hoe sommige dieren gevoerd worden en natuurlijk kan er een slang worden vastgehouden (zie foto hieronder), met alle uitleg die daarbij hoort. Tussendoor kunnen de kinderen zelf rondlopen, kleuren en spelen.
We hebben verschillende opties waarmee het feestje naar eigen wens kan worden samengesteld.

Kosten: € 6,50 p.p. vanaf 3 jaar (zowel kind als begeleiding)
Tijdsduur: +- 1,5 uur exclusief uitbreiding
Minimaal aantal personen: 6 kinderen en 1 begeleider

Reptielenhuis De Aarde is geopend van woensdag tot en met zondag, en op andere dagen is het reptielenhuis geopend voor scholen en andere groepen. Al veel scholieren hebben een bezoek gebracht aan het reptielenhuis, en veel geleerd over de soorten. Omdat wij hier praktijk gericht werken kunnen scholieren hier ook dieren hanteren en andere opdrachten uitvoeren. Educatie over huisvestiging en voeding is ook mogelijk, zowel theoretisch als praktijk.

Wil je je goed voorbereiden op je bezoek? Op de website staat allerlei informatie over reptielen. Een bezoek aan Reptielenhuis De Aarde is een leuk uitje waarbij je je een uur of twee prima kunt vermaken met het gezin!

Eigenschappen

Kindvriendelijk
Geschikt bij slecht weer
Rustig
Groepen toegestaan
Geschikt voor feesten
Gratis parkeren

Contactgegevens en locatie

Aardenhoek 26 A
4817 NE  Breda