Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Kijk en Luistermuseum - Bennekom

Museum

Beschrijving

Je houdt van muziek. Je luistert ernaar op de radio of je streamt je favoriete muziek naar je telefoon.
In het Kijk en Luistermuseum in Bennekom kun je zien en horen hoe mensen vroeger van muziek genoten toen er nog geen elektriciteit was. Er zijn draaiorgels, speeldozen, straatpiano's, muziekautomaten, een pianola, het orchestrion (zelf-spelend orkest) en nog veel meer.
Al dit soort apparaten waren er al lang vóór de bandrecorder, de walkman, het keyboard en de cd-speler. Sterker nog: als dit soort instrumenten er niet was geweest, waren zij er misschien nooit gekomen. Nu werkt het allemaal elektronisch, de apparaten van vroeger werkten mechanisch. Je moest zelf draaien aan het draaiorgel, of een veer opwinden die ervoor zorgde dat er muziek kon klinken.

In het museum zijn heel grote speelkasten, die bijvoorbeeld in restaurants voor muziek zorgden en kleine speeldozen voor in de kamer. En ze doen het bijna allemaal nog, dankzij een grote groep vrijwilligers die ze met verstand van zaken onderhoudt! Bij een bezoek aan het museum is een demonstratie van de instrumenten inbegrepen. Die duurt ongeveer drie kwartier.

In het museum kun je nog veel meer zien, zoals een garen- en bandwinkel, met een unieke collectie kleren van vroeger. Hier krijg je antwoord op vragen als: Hoeveel rokken droeg de Veluwse boerin? En wat droeg ze daaronder? Wat kun je weten als je naar haar muts kijkt?
Er is een verkleedkist, waarmee kinderen en volwassenen zich kunnen verkleden als mensen van zo'n 100 jaar geleden. Ook is er een schoolklasje uit die tijd. Ga zitten in de schoolbank en maak een foto van jezelf.
Tenslotte: een boerendeel uit vroeger dagen, een stijlkamer, een wisseltentoonstelling en een kruidenierswinkeltje waar je snoep van vroeger koopt voor prijsjes van toen.
Meer info vind je op de website www.kijkenluistermuseum.nl

Eigenschappen

Max 100 personen
Kindvriendelijk
Geschikt bij slecht weer
Rolstoelvriendelijk
Groepen toegestaan
Gratis parkeren

Contactgegevens en locatie

Kerkstraat 1
6721 VA  Bennekom
Telefoon:   +31318414629