Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Historische Tuin Aalsmeer - Aalsmeer

Museum

Beschrijving

Tuinbouwmuseum Historische Tuin Aalsmeer bestaat ruim 40 jaar.
Het is een levend monument over de ontstaansgeschiedenis van de Aalsmeerse bloementeelt. “De Tuin” is gelegen op een uniek stukje Bovenland in het centrum van Aalsmeer. U treft er een bijzondere collectie aan van gewassen die ooit in Aalsmeer werden geteeld en verhandeld.

De kwekersfamilie Maarse, ook wel “Dahlia Maarse” genoemd, heeft aan de wieg gestaan van de Tuin en zeker ook aan die van de befaamde collectie dahlia's waarover de Historische Tuin nu nog beschikt. Daarnaast is de Tuin beroemd om zijn collectie seringen, rozen en clematis. Het is een greep uit de meer dan 1.200 aanwezige soorten en variëteiten. De Tuin dient daarmee nog altijd als genenbank voor de huidige sierteeltsector.

Wij werken nauw samen met de Stichting Oud Aalsmeer, die in het Historisch Centrum tentoonstellingen over de geschiedenis van Aalsmeer organiseert.
Ook de Westeinder Rondvaart, Korenmolen De Leeuw en Stichting De Bovenlanden zijn belangrijke partners.
In Het Tuinhuis kunt u terecht voor een hapje en een drankje in de sfeer van het museum.

Bloemenveiling

Op de Historische Tuin vindt u ook de kleinste bloemenveiling ter wereld. U zult daar merken dat kopen op onze veiling een bijzondere belevenis is.
Zien, ruiken, proeven en voelen op de Historische Tuin Aalsmeer. Waag ook een blik op de recensies van eerdere bezoekers.

Bijzonderheden

Naast zien, ruiken, voelen en proeven, kunt u op aanvraag gebruik maken van een rondleiding of zelf deelnemen op de kopertribune in de afmijnzaal.

Eigenschappen

Kindvriendelijk
Rustig
Rolstoelvriendelijk
Groepen toegestaan
Huisdieren toegestaan

Contactgegevens en locatie

Praamplein
1431 CV  Aalsmeer
Telefoon:   0297-322562