Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land

Niet wat u zoekt? Bekijk de alternatieven

Blotevoetenpad Gouwe Voeten - Bovenkarspel

Sportief, Outdoor activiteiten

Beschrijving

Ga er een dag op uit
Ontspannen genieten van rust en natuur op het blote voetenpad!

Wat is er nu leuker dan lekker met je blote voeten lopen? Even weer in contact met je lichaam en met de aarde. Weet jij hoe het voelt om over gras te lopen? Of hoe houten boomstammetjes voelen? Weet je hoe lekker zacht modder eigenlijk kan zijn? Het is een hele belevenis voor jong en oud en daarbij mag je ook nog vies worden!
Dit is het langste blote voetenpad van Noord-Holland!

Wat komt er op je pad?

Heerlijk een paar uur in de frisse buitenlucht door de mooie natuur. Ruik en bekijk de mooie bloemen en proef het fruit (mits beschikbaar). Het mag allemaal op het blotevoetenpad!
Onderweg zijn er verschillende hindernissen die je kunt nemen. Denk aan over boomstammen lopen, een wiebelbruggetje, bruggetjes over het water.. door het water lopen, door een rietsloot en nog veel meer.. Wil je een hindernis niet nemen, geen probleem, dan loop je er gewoon langs. Dit kan als u bijvoorbeeld niet door het water heen wilt. Maar je kan niet langs alle hindernissen lopen. Daarom is het pad ook niet geschikt voor kinderwagens.

Het Gouwe Voetenpad is een unieke ervaring voor liefhebbers van natuur en avontuur. Het pad, gelegen in een prachtig natuurgebied in Nederland, laat je de natuur op een heel andere manier ervaren: op blote voeten! Door je schoenen uit te trekken en op blote voeten het pad te bewandelen, maak je directer contact met de natuur en voel je de grond onder je voeten op een heel andere manier.
Het pad is speciaal aangelegd met allerlei verschillende materialen zoals modder, zand, stenen, houtsnippers en water om je zintuigen te prikkelen en je balans te testen. Het is een ware belevenis voor jong en oud, waarbij je wordt uitgedaagd om je comfortzone te verlaten en het avontuur aan te gaan.

Het Gouwe Voetenpad is een ideaal uitje voor gezinnen, vriendengroepen of gewoon voor een dagje ontspanning alleen. Het nodigt uit tot het maken van mooie herinneringen en het creëren van bijzondere momenten in de natuur.

Het pad begint bij de ingang van het natuurgebied, waar je wordt verwelkomd door het geluid van fluitende vogels en het ruisen van de bomen. Je trekt je schoenen uit en voelt direct het koele gras onder je voeten. De eerste stappen op het pad voelen nog een beetje onwennig, maar al snel went het en word je meegenomen in de ervaring.

Het pad leidt je langs verschillende soorten ondergronden, van zacht gras tot modderig water en van glibberige stenen tot prikkelende houtsnippers. Met elke stap die je zet, ervaar je een andere sensatie en word je uitgedaagd om je balans te bewaren. Sommige stukken van het pad zijn wat pittiger dan andere, maar dat maakt het juist zo leuk en spannend.

Onderweg kom je ook verschillende hindernissen tegen, zoals boomstammen om overheen te klimmen, takken om onderdoor te kruipen en misschien zelfs een kleine rivier die je moet oversteken. Het Gouwe Voetenpad daagt je uit om je grenzen te verleggen en te genieten van het avontuur in de natuur.

Naarmate je verder loopt, merk je hoe je zintuigen steeds meer geprikkeld worden. Je voelt de zon op je huid, ruikt de geur van het bos en hoort het gekwaak van kikkers in de verte. Het is een bijzondere ervaring om zo bewust in het hier en nu te zijn en te genieten van al het moois om je heen.

Het Gouwe Voetenpad is ook een moment van bezinning en rust. Tussen het wandelen door kun je even stilstaan en genieten van de stilte en de geuren van de natuur om je heen. Het geeft je de mogelijkheid om even alles los te laten en helemaal op te gaan in het moment.

Na een avontuurlijke wandeling kom je aan het einde van het pad, waar je je schoenen weer kunt aantrekken en nagenieten van de ervaring. Het Gouwe Voetenpad laat je de natuur op een heel andere manier beleven en zorgt voor mooie herinneringen die je nog lang zult koesteren.

Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon een leuke dag uit, het Gouwe Voetenpad is een aanrader voor iedereen die houdt van de natuur en het buitenleven. Trek je schoenen uit, laat je verrassen en geniet van een unieke ervaring op blote voeten!

Eigenschappen

Kindvriendelijk
Geschikt bij slecht weer
Rustig
Groepen toegestaan
Goedkoop

Contactgegevens en locatie

De Gouw 11
1611 BS  Bovenkarspel
Telefoon:   0651317258