Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land


In het Zonnetje: Vrijheidsmuseum in Groesbeek

Beleef het Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen!
In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable.

T/m 6 november 2022 is in het Vrijheidsmuseum de tijdelijke tentoonstellingDe Zwarte Driehoek. De geschiedenis van als ‘asociaal’ vervolgden, 1933-1945’ te bezichtigen.
Daklozen, sekswerkers, alleenstaande moeders, grote arme gezinnen, langdurig werklozen. Dit is slechts een greep uit de zeer diverse groep mensen die tussen 1933 en 1945 van de nationaalsocialisten het stempel ‘asociaal’ kreeg. De tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek’ vertelt hun verhalen, in Duitsland en in bezet Nederland. Want ook in Nederland hebben zo’n 2.700 gevangenen in de concentratiekampen het label ‘asociaal’ gedragen. Nog nooit eerder werden hun verhalen onderzocht en verteld. Daarnaast kregen Nederlandse gezinnen die als ‘asociaal’ beoordeeld werden tijdens en ná de bezetting te maken met ‘heropvoeding’ in geïsoleerde kampen op het platteland. In de expositie wordt deze lang verborgen geschiedenis verteld. Persoonlijke verhalen en aangrijpende documenten en objecten worden aangevuld door illustraties van Rob Worst. www.vrijheidsmuseum.nl

Onze Restaurant-tip:
Herberg Restaurant ‘t Zwaantje in Mook LB, gelegen tussen het Groesbeeks bos en de Mookerheide

Onze Overnachtings-tip
Fletcher Hotel- Restaurant Erica in Berg en Dal, gevestigd in een oorspronkelijk landhuis en vanaf de hotelkamers heeft u prachtig uitzicht op de omgeving.

Lees meer >>

Terug