Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land


In het Zonnetje: Museum Smedekinck in Zelhem

Beleef “de tijd van vroeger” bij Museum Smedekinck in Zelhem (Achterhoek)

Ben je op vakantie in de Achterhoek? En wil je meer weten over hoe de bewoners van het Achterhoekse platteland vroeger leefden en werkten, over Smoks Hanne en Ludger?
Breng dan eens een bezoek aan Museum Smedekinck. In de eeuwenoude, gerestaureerde boerderij met bijgebouwen kom je er alles over te weten en kun je zelfs in sommige vertrekken nog de sfeer van vroeger, zo rond de eerste helft van de vorige eeuw en de voorlaatste eeuwwisseling, proeven. Maar het museum gaat ook met de tijd mee. Zo kun je er het spel “Het Verloren Verhaal van Gelderland” spelen. Dit is een spannende escaperoute voor teams van twee tot vijf personen vanaf acht jaar. Leuk voor het hele gezin dus.
Op het erf van het museum, voor de boerderij, ligt ’t Zunnehöfken. Dit is een prachtige kruidentuin met waterput. Hierin staan circa 150 verschillende planten, niet alleen diverse keukenkruiden, maar ook medicinale, homeopathische en bij- en vlindervriendelijke planten. Er staan meerdere bankjes en zitjes, waarop je kunt genieten van al het moois om je heen en het gezoem van de bijen. Maar blijf niet te lang zitten, want er is nog veel meer te zien. Zoals de bongerd met oude fruitrassen, een akker met oude landbouwgewassen en niet te vergeten het Ludgerkerkje, een replica van het kerkje dat de missionaris Ludger rond het jaar 800 in Zelhem stichtte.
Bij Museum Smedekinck is teveel om op te noemen. Gewoon ernaartoe gaan en je ziet het vanzelf! Leuk voor jong en oud! Het museum, inclusief kruidentuin, is geheel rolstoeltoegankelijk en heeft een invalidentoilet. Gratis parkeren voor de deur!
Kijk voor openingstijden en tarieven op www.museumsmedekinck.nl

Onze Restaurant-tip:
Eetcafé De Groes in Zelhem, ons knusse Eetcafé met zijn schilderingen van het Achterhoekse dorpsleven is van ’s ochtends tot ’s avonds een ontmoetingsplek voor een hapje en drankje.

Onze Overnachtings-tip:
De Hofshoeve Pension en Minicamping in Halle, ideaal voor mensen die van rust en ruimte houden. En dit alles in een gemoedelijke Achterhoekse sfeer!!

Lees meer >>

Terug