Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land


In het Zonnetje: Dekema State in Jelsum

Dekema State, een eeuwenoude adellijke oase,

Vlak boven Leeuwarden ligt het pittoreske dorpje Jelsum met achter de muur verscholen een prachtige tuin.
Als je binnenkomt waan je je een stap terug in de tijd. Geniet van een lekker kopje thee of koffie bij de zelfbedieningshoek, en maak een wandeling langs de moes- en pluktuin, de borders, de berceau, de grachten, singels en oprijlaan en laat je verrassen.
De tuin is dagelijks open van dinsdag t/m vrijdag van 9-17 uur en zaterdag, zondag en maandag van 10.30- 17 uur. Het huis is ingericht alsof een voorname Friese familie hier woont. Wilt u het museum bezoeken dan is een bezoekje aan onze website handig. In dit seizoen is een bezoek alleen de middagen in het weekend mogelijk, en op feestdagen is het huis gesloten.

Zondag 22 mei doen we mee aan de dag van de theetuin,
Als het weer meewerkt is het goed toeven onder de veranda op het terras bij het entreegebouw waar de thee en de koffie vers wordt gezet!
Of bestel je voor deze dag een goed gevulde romantische of Friese picknickmand die je ergens op het terras of in de tuin kunt gebruiken…(uiterlijk donderdag 18 mei bestellen)
En als je dan een bezoek aan de state brengt kom je helemaal in de sfeer van weleer; je ziet er Dames en Heren die onder het genot van een kopje thee en wellicht wat sterkers u een inkijkje bieden in een thee-momentje van een Friese voorname familie van vroeger.
www.dekemastate.nl, info@dekemastate.nl,

Onze Restaurant-tip:
Sushi & Grill restaurant Kisoro in Jelsum, het restaurant dat staat voor kwaliteit en is er iets wat u minder zou vinden geef het dan aan zodat we nog beter ons best kunnen doen!

Onze overnachtings-tip:
Het Koetshuis in Jelsum, landelijk gelegen aan de Elfsteden route, aan de rand van het Leeuwarder bos en op een steenworp afstand van Leeuwarden.

Lees meer >>

Terug