Aanbiedingen Eropuit prijs Contact Nieuwsbrief Adverteren
Inloggen bij Eropuit in Eigen Land

U bent aangemeld bij Eropuit in Eigen Land


In het Zonnetje: Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard

Altijd al willen weten hoe reclameposters en boekillustraties vroeger werden gemaakt? Of nieuwsgierig hoe de lithografie eigenlijk werkt? Kom dan naar het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard en ontdekt het ontstaan en de ontwikkeling van onze beeldcultuur. Door de ontwikkeling van de steendruktechniek in 1798 werd het mogelijk om snel, massaal en voordelig afbeeldingen te maken. Een ware revolutie in de drukkunst! En een ontwikkeling die nog steeds springlevend is: de offsetdruk en zelfs de microchips waren er zonder deze uitvinding niet gekomen.
Het museum houdt dit bijzondere ambacht levend, toont de techniek én heeft een schat aan kunstlitho's vanuit de vaste collectie en de wisselexposities.

Tip: Het museum presenteert t/m 31 juli (voor het eerst sinds 1904!) een unieke overzichtstentoonstelling van het lithografische oeuvre van Privat-Livemont, Meester van de Belgische art nouveau. Het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard is geopend dinsdag tot en met zondag, van 13.00 -17.00 uur. zie voor meer informatie www.steendrukmuseum.nl

Onze Restaurant-tip:
Eetcafé “In de Sleutel” in Valkenswaard, een heerlijk rustpunt in de zomer op ons gezellige terras of een opwarmertje in de winter lekker binnen bij de kachel.

Onze Overnachtings-tip:
Cabanas De Weitens in Valkenswaard, kom overnachten in één van de luxe cabanas midden in onze Walnotengaard!

Lees meer >>

Terug